Vragen voor de fotograaf?

Jullie zullen vast al wat vragen voor de fotograaf hebben die jullie bruiloft gaat vastleggen. Dat is ook belangrijk, want zo weten jullie of jullie verwachtingen passen bij wat ik als trouwfotograaf kan bieden. Omdat ik al 10 jaar bruiloften fotografeer ben ik ondertussen redelijk gewend dat bruidsparen een lijstje met vragen voor de fotograaf meebrengen naar het kennismakingsgesprek. Om jullie al van te voren wat meer informatie te kunnen bieden heb ik de meestgestelde vragen even voor jullie op een rij gezet. Zouden jullie nog andere vragen hebben die hier niet beantwoord zijn, dan kunnen jullie natuurlijk altijd contact met me opnemen.
Bekijk ook de video met introductie hiernaast van mij als bruidsfotograaf waar ik ook een aantal veelgestelde vragen beantwoord!

1. We willen vooral genieten en niet een uitgebreide poseersessie hebben met stijve ouderwetse trouwfoto’s. Hoe pak jij dit aan?

Dat kan ik me helemaal voorstellen! Dit is namelijk iets waar ik zelf ook niet zo van hou. Als je mijn werk bekijkt zie je dat ik houd van een ontspannen stijl, waar de echte emoties getoond mogen worden. Een relaxte sfeer is dus belangrijk, zodat jullie ware en mooiste kant vastgelegd gaat worden.

Omdat ik uitgebreide ervaring heb weet ik precies hoe in elke situatie die foto’s te maken die het verhaal van jullie trouwdag vertellen. Jullie kunnen er dus op vertrouwen dat ik en op een snelle en relaxte manier die prachtige foto’s zal maken waar jullie voor altijd van zullen nagenieten.

2. Hoe onderscheid je je van andere fotografen?

De manier waarop ik me onderscheid van de meeste fotografen is met de wijze waarop ik een bruiloft vastleg. Vaak hoor je fotografen zeggen tegen de bruid en bruidegom dat ze “compleet zichzelf moeten zijn”, dat ze “net moeten doen alsof hij of zij er niet is”. “Ik ga jullie niet regiseren.” is ook zo’n veelgebruikte term. Deze manier van werken is naar mijn idee totaal niet bevordelijk voor mooie en authentieke foto’s. Zo leg je namelijk als trouwfotograaf juist alle druk bij het bruidspaar!

Punt is dat de meeste bruidsparen simpelweg niet gewend zijn om de gehele dag het middelpunt van de aandacht te zijn, laat staan dat ze daarbovenop nog een fotograaf bij zich te hebben die alle momenten vastlegt! Het is daarom te verwachten dat ze enigszins zenuwachtig zijn; het is immers hun bruiloft!

Ik ben daarom van mening dat het aan mij als bruidsfotograaf is om een bepaalde rust uit te stralen die zich doorvertaalt naar de foto’s; een zekere kunde waardoor het voor het bruidspaar duidelijk is dat ze er volledig op kunnen vertrouwen dat er schitterende foto’s gemaakt worden.

Op die manier ontstaat er een bepaald speelveld, een wisselwerking tussen het bruidspaar en mij als trouwfotograaf waarbij ik niet te dichtbij kom, door de juiste afstand te bewaren, maar tegelijkertijd ook weet hoe ik snel en op een gepaste manier die echte emoties in het moment van dichtbij weet vast te leggen. Het is die balans, dat spel, wat ik extreem belangrijk vind en wat als gevolg heeft dat ik die foto’s weet te maken die de ware emoties van de dag weten na te vertellen.

Is jullie trouwdag nog vrij?

Wees op tijd met het reserveren van jullie trouwdatum. Met name bepaalde maanden zijn populair om in te trouwen dus die zijn gauw volgeboekt!
Neem contact met me op om te kijken of jullie datum nog vrij is of als jullie nog andere vragen hebben.

06-19004105

06-19004105

Geïnteresseerd geraakt?

Neem dan contact op!